Εισήγηση του Αθανάσιου Φρέντζου στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων

Πριν από 30 χρόνια εάν ρωτούσε κάποιος τι παράγει και κυρίως τι εξάγει η χώρα μας η ολιγόλογη απάντηση θα περιελάμβανε τα οπωροκηπευτικά, το ελαιόλαδο, τον καπνί και πιθανά το βαμβάκι. Η θαλάσσια ιχθυοτροφία που σήμερα έχει πλέον εδραιωθεί ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής, εκείνη την εποχή βρισκόταν στο μυαλό μόνο ορισμένων πρωτοπόρων Ελλήνων.

Κυριολεκτικά ελάχιστοι μπορούσαν να οραματιστούν το μέλλον και να δουν προοπτικά τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας που σήμερα αποτελούν μια από τις πλέον καινοτόμες λύσεις στο δύσκολο σταυρόλεξο των σύγχρονων διατροφικών αναγκών και απαιτήσεων. Η εκρηκτική ανάπτυξη του κλάδου από το 1981 έως σήμερα, όχι μόνο δικαίωσε τους πρωτεργάτες αλλά αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης των ελληνικών εξαγωγών συνολικά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.