Τρεις χιλιάδες τσιπούρες παρέδωσε την Δευτέρα 24 Μαρτίου στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Λωρίδας Σαγιάδας- Θεσπρωτίας, ενόψει του εορτασμού του Ευαγγελισμού.

Τα ψάρια διανεμήθηκαν σε κοινωνικά ιδρύματα, όπως οι μητροπόλεις Άρτας, Νικοπόλεως και Πρέβεζας, ενοριακά συσσίτια, γηροκομεία, καθώς και δομές πρόνοιας. Ο πρόεδρος των ιχθυοκαλλιεργητών, Γιάννης Χεκίμογλου, μιλώνταςσε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι με την πρωτοβουλία τους, ήθελαν να βοηθήσουν, να δώσουν μία μικρή χαρά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο κ. Χεκίμογλου πρόσθεσε ότι κατά καιρούς δέχονται αιτήματα από παιδικούς σταθμούς, ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα για βοήθεια και το πράττουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.

Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας λειτουργούν 27 επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας οι οποίες προωθούν το προϊόν τους, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των ιχθυοκαλλιεργητών, πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, καθώς πολλές μονάδες είναι καταχρεωμένες, ενώ λόγω έλλειψης ρευστότητας στην αγορά , το προϊόν τους πωλείται κάτω του κόστους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.