Οι εξαγωγές φρέσκων ψαριών της ελληνικής θαλασσοκαλλιέργειας στη Ρωσία, συνεχίζονται απρόσκοπτα σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ).

Όπως τονίζει ο ΣΕΘ, οι εξαγωγές θαλασσοκαλλιέργειας στη συγκεκριμένη χώρα ανήλθαν σε περίπου 2.500 τόνους τσιπούρας και λαβρακιού μόνο για το 2012. Σύμφωνα με τον ΣΕΘ, τα ψάρια της ελληνικής θαλασσοκαλλιέργειας είναι τα μοναδικά προϊόντα ζωϊκής προέλευσης για τα οποία δεν εφαρμόστηκε από τη ρωσική κτηνιατρική υπηρεσία προσωρινή απαγόρευση εισαγωγών.

Τα όποια μέτρα ελήφθησαν, προέρχονταν από την ελληνική κτηνιατρική υπηρεσία, σε καθαρά προληπτικό επίπεδο. Οι επιχειρήσεις του Συνδέσμου εξακολουθούν να εξάγουν κανονικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κρατικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το ζήτημα μεταξύ της ρωσικής κτηνιατρικής υπηρεσίας και της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν προέκυψε από παραλείψεις των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση επί της παραγωγικής διαδικασίας.

Παράλληλα, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση όσον αφορά την ασφάλεια, την ποιότητα ή την προέλευση των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας. Απεναντίας οι κτηνιατρικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τις ελληνικές επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας καλύπτουν και σε μερικές περιπτώσεις είναι αυστηρότεροι από αυτούς που προβλέπει η ρωσική νομοθεσία.

πηγη : http://www.agrotypos.gr

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.